Discovery flög över mitt kontor!

Idag flögs rymdfärjan Discovery med ett Shuttle Carrier Aircraft (SCA) [ett modifierat Boeing 747 flygplan] till Smithsonian Air & Space Museum ute vid Dulles flygplatsen. Men innan dom landade gjorde de också några flygpass över Washington, D.C. När dom först flög in så flög dom över min kontorsbyggnad – riktigt högt och mycket nära, så att man hörde hur det bullrade, men jag fick inte en bra bild då. Vi visste inte riktigt vilken tid dom skulle komma in, så jag missade det med några sekunder, man ser den bara flyga bort söderut. Men han som stod på Boeing-byggnadens tak såg nog rätt bra!

Shuttle Discovery Over Washington, D.C.

När den kom nästa gång flög den upp söderifrån och utefter Potomac-floden, men inte lika nära mitt kontor.

Shuttle Discovery Over Washington, D.C.

Det var svårt att ta bilder, för den var så pass långt bort. Men den tredje gången den flög över staden så kom den rätt nära – bilden nedan är tagen från mitt kontorsfönster. Så häftigt!

En vän tog en mycket bättre bild, där man kan se att ett jaktplan körde med färjan hela tiden. Men den bästa amatörbilden jag sett idag kommer från en vän av en vän. En helt fantastisk bild där man kan se massor med detaljer. Otroligt!

Ser fram emot att titta på Discovery på Udvar-Hazy museet snart. Dom har haft Enterprise där länge (en bild jag tog sist jag var där), men Discovery är den färjan som lyfte upp Hubble-teleskopet i rymden, bland annat! Läckert.

Annonser