Gamla Bloggen: New York

Vi körde upp till New York i helgen för att hälsa på min svåger som läser på Columbia University. Det tar ungefär 4 timmar att köra till Manhattan genom Maryland, Delaware, Pennsylvania, och New Jersey om man kör på Interstate-95, den stora motorvägen som följer östkusten. Det är en rätt tråkig resa till New York eftersom man ser mest bara betongvägen, bilar, bensionstationer och hytterna där dom tar emot vägavgiften. Men när man kommer närmare – ungefär vid den stora Ikea affären i Newark, NJ – så har man ganska bra utsikt över New York. Jag har varit där många gånger sen 2001, men det ser fortfarande konstigt ut att inte ha World Trade Center där på södra sidan av Manhattan.

Vi hade kul i New York, men det kanske hade varit roligare att vara i New Orleans i helgen. Där har dom nämligen firat sin första Mardi Gras efter Orkanen Katrina täckte nästan hela stan med vatten i augusti ifjol. Nyheterna har varit full av bilder från olika parader, tillsammans med reportage om hur det går med att återställa allt som blev förstört av vattenmassorna. Det var inte lika många deltagare i Mardi Gras i år som vanligt, men ändå ganska fullsatt. Även om det är dyrt för stan att hålla Mardi Gras så behöver New Orleans turistpengarna för att ha råd med allt som behöver göras efter katastrofen.

Det är inte så mycket annat som folk pratar om här. Det är fortfarande snack om hamnsäkerhet, men Dubai Ports World har nu föreslagit att USA tar 45 dagar att granska affären på nytt. Det verkar ha dämpat oron i kongressen, åtminstone för tillfället. Jag letade efter någonstans i New York att titta på hockey i morse, men det var lite svårt förstås eftersom det började så tidigt på morgonen. Såg på TV från min svågers lägenhet i Harlem istället. Sveriges OS guld i hockey imponerade här också förstås, men det verkade svårt för kommentatorerna att förstå det där med hur stor rivaliteten är mellan Sverige och Finland. Vann gjorde dom i alla fall! Grattis!!

www.lottaworld.com/blogg/20060226newyork.wmv

http://www.nola.com/
http://www.mardigras.com/
http://sv.wikipedia.org/wiki/Katrina

Annonser